SPAGHETTI BOLOGNESE MET AUBERGINE EN DRAGON

tekstbestand

Spaghetti Bolognese met Aubergine en Dragon, bereid door de Happy Chief Cook.

Spaghetti Bolognese met Aubergine en Dragon, bereid door de Happy Chief Cook.
Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 40 à 45 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

250 gram spaghetti,
250 gram mager rundergehakt,
4 trostomaten,
68 gram tomatenpuree,
1 aubergine,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
4-seizoenenpeper,
zeezout,
3 eetlepels olijfolie,
handjevol verse basilicumblaadjes,
2 à 3 takjes verse tijm,
1 theelepel verse dragon,
vers geraspte Parmezaanse kaas,
1 à 2 eetlepels rode wijn,
2 liter water.

Voorbereiding:

Snipper de ui fijn.

Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Snijd de aubergine in blokjes.

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de tomaten in blokjes.

Bereiding:

Fruit de uien en de knoflook in 2 eetlepels olijfolie totdat de uien zacht geworden zijn maar niet verkleurd, gedurende 10 minuten.

Voeg de blokjes tomaat toe en bak het geheel 2 minuten op een laag vuurtje.

Voeg het magere rundergehakt toe en bak het gehakt rul in 5 minuten.

Meng vervolgens de tomatenpuree er door heen, en bak het 3 minuten.

Voeg de blokjes aubergine toe en bak het 3 minuten totdat de aubergine gaar is.

Meng er vervolgens de verse tijm (zonder takjes) door, de rode wijn, en breng het op smaak met zeezout en 4-seizoenenpeper.

Hak de basilicum grof en de strip de dragonblaadjes van de takjes.
Meng de kruiden door de saus heen en laat het een minuut pruttelen.

Breng het water aan de kook met wat zeezout en 1 eetlepel olijfolie.
Kook de spaghetti beetgaar.
Tegen de tijd dat de spaghetti gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.
Zodra het beetgaar is het water afgieten en de spaghetti warm houden.

Hierna de spaghetti toevoegen en alles goed met elkaar vermengen.

Serveren:

Schep het daarna op een bord en strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over.

Eet Smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 10 Juli 2009.