SPAGHETTI MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN KIP

tekstbestand

Spaghetti met zongedroogde tomaten en kip, bereid door de Happy Chief Cook. Een eenvoudig en snel gerecht om te bereiden.

Spaghetti met zongedroogde tomaten en kip, bereid door de Happy Chief Cook.
Een eenvoudig en snel gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 15 à 20 minuten.
Aantal personen: 1.

Ingrediënten:

100 gram spaghetti,
3 eetlepels olijfolie,
2 teentjes knoflook,
1 enkele kipfilet (ongeveer 200 gram),
75 gram zongedroogde tomaten op olie,
100 milliliter slagroom,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 liter water.

Garnering:

geraspte oude kaas.

Bereiding:

Breng het water aan de kook met wat zout en 1 eetlepel olijfolie.
Kook de spaghetti beetgaar.
Tegen de tijd dat de spaghetti gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.
Zodra het beetgaar is het water afgieten en de spaghetti warm houden.

Bereid in de tussentijd de rest.

Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Fruit de knoflook gedurende een halve minuut in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg daarna de kipfilet stukjes erbij en roerbak het gedurende 2 minuten.
Strooi er zout en 4-seizoenenpeper naar smaak bij, en roer alles goed om.

Vervolgens de klein gesneden zongedroogde tomaten bij voegen en 2 minuten roerbakken.

Daarna de slagroom toevoegen en blijven roerbakken totdat de slagroom ver opgenomen is.

Hierna de spaghetti toevoegen en alles goed met elkaar vermengen.

Serveren:

Schep het daarna op een bord en strooi er de geraspte oude kaas over.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 2 Juli 2009.