BOERENKOOL OF SPINAZIE MET UIEN EN TOMATEN

tekstbestand

Spinazie met uien en trostomaten. Een vrij eenvoudig Keniaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook. Het gerecht is zeer zacht van smaak.

Spinazie met uien, trostomaat, groene paprika en mager rundvlees geserveerd met witte rijst.

Ik heb voor de bereiding van dit gerecht de spinazie gekozen.
U kan ook andere vleessoorten gebruiken voor dit gerecht.
Als u restjes vlees over heeft van de vorige dag kunnen deze voor dit gerecht gebruikt worden.
De trostomaten die ik gebruikt heb, heb ik niet ontvelt, vandaar de kleine rode stukjes in de foto.
Het gerecht met de spinazie is zeer zacht van smaak.

Bereidingstijd: 60 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram spinazie of boerenkool,
2 uien,
3 grote trostomaten,
500 gram mager rundvlees,
groene paprika, in reepjes,
3 eetlepels arachideolie,
4-seizoenenpeper,
zout,
1 theelepel sambal badjak,
400 gram Basmati rijst.

Voorbereiding:

Was de spinazie of boerenkool.
Laat het vervolgens uitlekken.
Snijd de boerenkool klein.

Hak de uien fijn.

Was de trostomaten.
Kerf de trostomaten rondom een paar keer in.
Dompel de trostomaten 1 minuut in kokend heet water en verwijder daarna het vel.
Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Hak de trostomaten in kleine stukjes.

Snijd het vlees in kleine stukjes.

was de groene paprika en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de groene paprika in reepjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een grote braadpan.

Fruit de fijngesnipperde uien glazig.

Kruid het vlees met zout en 4-seizoenenpeper.
Voeg de stukjes trostomaat en het vlees toe en bak het vlees rondom bruin.

Voeg de reepjes groene paprika toe en beetje bij beetje de spinazie of de boerenkool totdat alles geslonken is.
Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht op laag vuur nog 20 à 30 minuten sudderen met het deksel op de pan totdat het vlees gaar en mals is.

Bereid de Basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg naar smaak 4-seizoenenpeper en zout toe en eventueel een theelepel sambal badjak.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Mei 2010.