CHAPATI (brood)

tekstbestand

 

Broodrecept uit India (wordt veel in Oost-Afrika bij de maaltijd gegeten)
Voor: 8 stuks

Chapati's moeten licht en vlokkig zijn.
Bedek ze lichtjes voor dat u ze serveert.
U kunt ze, voordat u aan tafel gaat, nog even opwarmen in een hete oven, of ze koud serveren.

Ook bij het ontbijt of bij de middagthee zijn ze lekker, besmeerd met boter en/of jam.

Zeef in een grote kom:

250 g bloem en 1/2 theelepel zout.

Meng er 250 ml water door om er een stijf deeg van te maken.

Kneed door en door met uw vingertoppen.

Rol het deeg tot een cirkel op een met bloem bestoven werkvlak.

Borstel de oppervlakte met olie.

Snijd een keer vanuit het centrum van de cirkel tot de rand.
Rol het deeg tot een kegel.
Druk beide einden in en vorm van het deeg weer een bal.
Borstel weer met olie en herhaal dit proces nog twee keer.

Verdeel het deeg in ballen van ca. 30 g en rol elke bal met een deegroller uit tot een cirkel met een doorsnede van ca. 13-15 cm.

Verhit een braadpan of koekenpan.

Schenk 1 eetlepel olie in de pan en bak elke Chapati pannekoek apart, aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, zo nodig nog wat olie toevoegend.

Serveer ze bij de maaltijd.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders.