EnglishKIP IN DE OVEN MET PINDASAUS

tekstbestand

Een eenvoudig Keniaans gerecht om te maken. Gebraden kippendrumsticks uit de oven met Pindasaus, geserveerd met witte rijst en Saladi (Salade-relish). Bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig Keniaans gerecht om te maken. Gebraden kippendrumsticks uit de oven met Pindasaus, geserveerd met witte rijst en Saladi (Salade-relish).

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

8 kippendrumsticks,
4 eetlepels ghee,
zeezout,
4-seizoenenpeper,
125 gram pindakaas,
1 tomaat,
1 ui,
250 milliliter volle melk,
1 rode Spaanse peper.

Voorbereiding:

Hak de ui fijn.

Kerf de tomaat in en dompel het in kokend water voor een halve tot een hele minuut.
Laat de tomaat schrikken in koud water.
Haal de vel van de tomaat af, en hak de tomaat fijn.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de rode Spaanse peper en gooi dat weg.
Hak de rode Spaanse peper fijn.

Bereiding:

Leg de kippendrumsticks in een braadslee.
Smeer ze in met 2 eetlepels ghee, en bestrooi ze daarna met zeezout en 4-seizoenenpeper.

Bak de kippendrumsticks 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius.

Smelt 2 eetlepels ghee in een koekenpan en bak de uien tot ze goudgeel zijn.
Roer er dan de gehakte tomaat door en laat alles nog 5 minuten zachtjes baken.
Voeg dan de pindakaas toe en meng het geheel goed door elkaar.
Roer er tenslotte de melk en 1,5 theelepel zeezout door.

Doe een deksel op de pan en laat de saus 20 tot 30 minuten pruttelen.
Roer alles af en toe om.
Mocht de pindasaus te dik worden, dan kunt u het wat verdunnen met wat water.

Serveer de kippendrumsticks met de pindasaus.
Lekker met rijst of zoete aardappelen.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 1 Juni 2009.