EnglishSALADI (SALADE-RELISH)

tekstbestand

Saladi (Salade-relish), een eenvoudige salade uit Kenia om de pikante smaak van de gerechten af te koelen. Bereid door de Happy Chief Cook.

Deze salade-relish wordt aan de gasten gegeven zodat ze de pikante smaak van de gerechten kunnen afkoelen.
Men kan ervoor kiezen het apart te eten, of door het pikante eten heen te mengen.

Wanneer u echter denkt dat uw diner niet heet genoeg is, kan u een fijn gesneden pepertje erdoorheen mengen.

Ook kan u extra Pilli Pilli of hete rode pepertjes in een citroensaus of tomatensaus erbij serveren.

Bereidingstijd: 10 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

250 gram witte kool,
125 gram winterwortel,
1 zoete witte ui,
1 groene paprika.

Extra ingrediënt:

1 rode Spaanse peper.

Bereiding:

Snijd de witte kool klein.

Schil de wortel en daarna in reepjes van 1 bij 1 millimeter dik.

Hak de zoete witte ui fijn.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de groene paprika.
Snijd de groene paprika in kleine dunne reepjes.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de rode Spaanse peper.
Snijd de rode peper in zeer dunne reepjes.

Meng alles in een grote kom goed door elkaar.

Verdeel de salade-relish over 4 kleine schaaltjes.
Er is geen extra dressing en er wordt ook niet gekruid.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 1 Juni 2009.