ZEEVIS "SWAHILI"

tekstbestand

Zeevis "Swahili", een visgerecht uit Kenia bereid door de Happy Chief Cook.

Zeevis "Swahili" geserveerd met Basmati rijst.
Dit visgerecht is zeer zacht van smaak.
Maar pas op voor eventuele graten die in de vis zitten.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

500 gram kabeljauwfilet (of andere verse schoongemaakte zeevis),
0,5 eetlepel ghee (geklaarde boter),
1 grote teen knoflook,
1 ui,
0,5 theelepel kurkuma (koenjit/geelwortel),
1 eenheid saffraan,
1 trostomaat,
0,2 liter romige kokosmelk,
200 à 300 gram Basmati rijst,
zout naar smaak.

Voorbereiding:

Hak de knoflook fijn.

Snipper de ui fijn.

Snijd de trostomaat in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de trostomaat in kleine blokjes.

Bereiding:

Snijd de kabeljauwfilet in vieren, en bestrooi het lichtjes met wat zout.

Zet de rijst op het vuur met kokend water en wat zout.

Smelt de boter in een grote pan en voeg de uien en de knoflook toe.

Fruit deze snel aan en voeg de kurkuma en de saffraan toe om de uien te bedekken.

Bak de vis aan beide kanten totdat het helemaal verkleurd is met de knoflook, uien, kruiden en tomaten.

Roer er dan de kokosmelk door en laat alles nog ca. 10 minuten sudderen op laag vuur.

Zodra de saus wat dikker begint te worden is het klaar.
De vis valt dan helemaal uit elkaar.
Verwijder de zichtbare graten.

De Basmati rijst is ongeveer tegelijk klaar met het visgerecht.

Serveer op grote voorverwarmde borden.

Opmerking:

In Kenia voegen ze vlak voor het serveren een roodgloeiend stuk houtskool toe.
Dat verrijkt de smaak van de saus, maar laat wel stukjes houtskool achter!

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Juli 2010.