EnglishAARDAPPELKROKETJES MET MOZZARELLA (Voorgerecht)

tekstbestand

Een heerlijk warm voorgerecht. Gefrituurde Aardappelkroketjes gevuld met Mozzarella. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 aardappellen,
0,5 theelepel roomboter,
1 geperst teentje knoflook,
0,5 theelepel gesneden bieslook of gehakte peterselie,
2 eetlepels paneermeel,
2 hardgekookte eieren,
zout,
4-seizoenenpeper,
120 gram mozzarella.

Om te frituren:

1 losgeklopt ei,
paneermeel,
olie.

Extra benodigheden:

pan,
mengkom,
knoflookpers,
keukenpapier,
vork,
lepel,
presenteerschaal.

Bereiding:

Kook de aardappels 30 minuten in de schil gaar.
Rasp of stamp in de tussentijd de hardgekookte eieren.

Schil de aardappels en maak er een puree van met een vork.
Voeg de boter toe samen met de geperste knoflookteentjes, de bieslook of peterselie, paneermeel en de geraspte/gestampte eieren.
Voeg 4-seizoenenpeper en zout naar smaak toe en maak er een gelijkmatige puree van.

Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
Maak er 12 kleine rolletjes van de puree en vul ze met een stukje mozzarella.

Haal de aardappelkroketjes door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel.
Doe ze in de hete olie om ze goudbruin te frituren.
Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.

Warm opdienen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.