ARNAB MOEHAMMAR

tekstbestand

Arnab Moehammar, een gerecht uit Marokko bereid door de Happy Chief Cook.

Arnab Moehammar, gestoofde konijnenbouten in sinaasappelsap, geserveerd met Marokkaans brood.

Ik heb 1 theelepel cayennepeper gebruikt, hierdoor was het gerecht vrij pittig.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 konijnenbouten,
olijfolie,
1 solo clove knoflook,
zeezout,
1 theelepel zwarte peperkorrels,
2 sinaasappels,
0,1 liter warm water,
50 gram rozijnen,
1 laurierblad,
1 eetlepel Ras El Hanout,
1 takje verse peterselie,
2 takjes verse koriander,
1 eetlepel maizena,
2 eetlepels water,
2 eetlepels geschaafde amandelen,
cayennepeper,
1 Marokkaans brood.

Bereiding:

Maal de zwarte peperkorrels fijn samen met het zeezout.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde vellen en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Spoel de konijnenbouten af en dep ze droog met keukenpapier.

Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin.
Strooi de solo clove knoflook, zwarte peper en zeezout over konijnenbouten.

Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sinaasappelsap toe met het warme water, de rozijnen, het laurierblad en de ras el hanout.
Hak het blad en de stelen van de peterselie en van de koriander fijn en voeg dit toe.
Dek de pan af en stoof het konijn in 1,5 uur zachtjes gaar.

Neem het vlees uit de pan en houd het op een schaal warm.
Zeef het braadvocht, schenk het terug in de pan en bind het met een papje van het maïzena en 2 eetlepels water.

Hak nog wat kruiden fijn en rooster 2 eetlepels geschaafde amandelen.

Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper, schenk haar over het vlees en strooi de kruiden en de geroosterde geschaafde amandelen erover.

Serveer het met Marokkaans brood.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 15 December 2011.

Bron origineel recept: Koos Manders.