EnglishAUBERGINES GEVULD MET BOLOGNESESAUS (warm voorgerecht)

tekstbestand

 Een heerlijk warm voorgerecht. Gegratineerde plakken aubergines gevuld met Bolognesesaus en ui. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 middelgrote aubergines,
8 eetlepels zonnebloemolie,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 harde ui.

Voor de bolognesesaus:

10 à 12 Tasty Tomtomaten,
2 eetlepels zonnebloemolie,
zout,
4-seizoenenpeper,
0,5 theelepel chillipoeder,
0,5 theelepel gemalen komijn (djintan),
1 geplette knoflookteentje (daarna fijngehakt),
100 gram mager rundergehakt.

Garnering:

40 à 50 gram geraspte kaas.

Extra benodigheden:

pan,
koekenpan,
keukenpapier,
vorken,
messen,
houten lepel,
borden.

Bereiding van de bolognesesaus:

Snijd de tasty tomtomaten in kleine stukjes.
Bak ze met 2 eetlepels zonnebloemolie op een zacht vuurtje in een pan.
Strooi er zout en 4-seizoenenpeper over en voeg de chillipoeder en de komijn toe.

Bak het gedurende 5 minuten en gooi het geheel door een zeef heen.
Hierdoor worden de velletjes en zaadjes verwijderd.
Giet de gezeefde tomatensaus terug in de pan en voeg er het fijngehakte knoflookteentje toe.

Doe het rundergehakt erbij en roer met een houten lepel door het rundergehakt met de tomatensaus totdat het rundergehakt gaar is en het vocht verdampt.

Bereiding van de gevulde aubergines met bolognesesaus:

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 centimeter dik.
Frituur ze in 4 eetlepels zonnebloemolie, strooi er zout over en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Smoor de gesneden ui in een beetje zonnebloemolie en strooi er zout en 4-seizoenenpeper over.

Leg de aubergineplakken in een ovenschaal.
Verdeel de bolognesesaus erover en daarna de gebakken ui.
Bestrooi alles met de geraspte kaas.

Verwarm de ovenschaal nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dien het gerecht warm op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.