EnglishBATINJAAN ZALUD - AUBERGINESALADE

tekstbestand

Batinjaan Zalud, een marokkaanse auberginesalade. Gegarneerd met peterselie, tomaat en zwarte olijf.

Voor: 4 kleine salades

Deze auberginesalade kunt u ook als voorgerecht serveren.
Zij is een uitstekend bijgerecht bij de couscous, evenals bij andere Marokkaanse hoofdgerechten.
Zorg er wel voor dat de salade door en door koud is als u ze serveert.

Ingrediënten:

1 aubergine (ongeveer 500 gram),
125 milliliter olijfolie (half glas),
30 gram ui (fijngehakt),
2 kleine of 1 grote teen knoflook (fijngehakt) (of 0,5 theelepel knoflookpoeder),
2 eetlepels citroensap (ongeveer een halve citroen),
0,5 theelepel zeezout,
1/8 theelepel versgemalen 4-seizoenenpeper,
0,5 eetlepel suiker,
1 trostomaat,
4 zwarte olijven,
peterselie.

Bereiding:

Schil de aubergines.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2,5 centimeter.
Bak de plakken aubergine in een koekenpan in de olijfolie tot ze zacht zijn.
Stamp de aubergine fijn.

Voeg dan toe: de ui, knoflook, citroensap, 4-seizoenenpeper, zeezout en suiker.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

Verdeel de auberginesalade over 4 bordjes.
Strijk de bovenkant glad en vorm in het midden een kuiltje.
Besprenkel, als het mengsel te droog lijkt, met een halve theelepel olijfolie.

Leg, 1 plak trostomaat midden in het kuiltje, en 1 zwarte olijf midden op de tomaat.
Garneer elk bordje met takjes peterselie.

Eet smakelijk.

Een gerecht van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 15 Februari 2009.