EngelsBLOEMKOOL MET BECHAMELSAUS (Voorgerecht)

tekstbestand

Een heerlijk warm voorgerecht, Gegratineerde Bloemkool met Bechamelsaus. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 bloemkool,
2 eetlepels boter,
2 eetlepels bloem,
0,25 liter halfvolle melk,
mespuntje geraspte nootmuskaat,
peper,
zout,
50 gram geraspte kaas,
water.

Extra benodigheden:

pan,
steelpan,
spatel of houten pollepel,
ovenschaal,
presenteerbord.

Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes.
Was de bloemkoolroosjes onder stromend water.
Breng een pan water aan de kook waaraan zout is toegevoegd.
Zodra het water kookt de bloemkoolroosjes toevoegen en het vuur halfhoog zetten.
Laat de bloemkoolroosjes 10 minuten koken en haal ze daarna uit het water.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en daarna afkoelen.
De bloemkool is nu klaar voor verdere verwerking.

De Bechamelsaus:

Smelt de boter in een pannetje, op een zacht vuur.
Voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar.

Voeg vervolgens geleidelijk al roerend de melk toe totdat de saus gebonden is.
Voeg daarna het zout, de peper en een snufje nootmuskaat toe.
Roer het nog even goed door elkaar.

Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal.
Giet de saus erover en strooi er de geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschaal in de oven.

Zodra de kaas gegratineerd is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel de bloemkoolroosjes over de borden.

Dien het gerecht warm op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.