EnglishBLOEMKOOL MET EIEREN (Voorgerecht)

tekstbestand

Een heerlijk warm voorgerecht van gefrituurde bloemkoolroosjes met ei. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 bloemkool,
1 ei,
2 eetlepels peterselie,
75 milliliter olie,
peper,
zout,
water.

Extra benodigheden:

pan,
diep bord,
koekenpan,
klopper,
presenteerschaal.

Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes.
Was de bloemkoolroosjes onder stromend water.
Breng een pan water aan de kook waaraan zout is toegevoegd.
Zodra het water kookt de bloemkoolroosjes toevoegen en het vuur halfhoog zetten.
Laat de bloemkoolroosjes 10 minuten koken en haal ze daarna uit het water.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en daarna afkoelen.
De bloemkool is nu klaar voor verdere verwerking.

Klop in een diep bord een ei los met peper en zout, en voeg vervolgens de fijngehakte peterselie toe.
roer alles goed door elkaar.

Verhit de olie in een koekenpan.
Dompel de bloemkoolroosjes in het losgeklopte ei en frituur de bloemkoolroosjes tot ze goudgeel van kleur zijn.

Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Dien het gerecht warm op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.