EnglishBLOEMKOOL MET MOSTERD (Voorgerecht)

tekstbestand

Een heerlijk koud voorgerecht, Bloemkool met Mosterdsaus. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 bloemkool,
75 milliliter olie,
1 eetlepel mosterd,
0,5 theelepel azijn,
2 theelepel fijngehakte bieslook,
peper,
zout,
water.

Extra benodigheden:

pan,
mengkom,
klopper,
hakmes,
presenteerschaal.

Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes.
Was de bloemkoolroosjes onder stromend water.
Breng een pan water aan de kook waaraan zout is toegevoegd.
Zodra het water kookt de bloemkoolroosjes toevoegen en het vuur halfhoog zetten.
Laat de bloemkoolroosjes 10 minuten koken en haal ze daarna uit het water.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en daarna afkoelen.
De bloemkool is nu klaar voor verdere verwerking.

De saus:

Meng in een kom, de mosterd met de azijn, peper en zout.
Voeg vervolgens langzaam al roerend de olie toe totdat de saus dikker wordt.

Leg de bloemkoolroosjes in een schaal.
Giet de saus erover en decoreer het geheel met wat gehakte bieslook.

Dien het gerecht koud op.

Bereid door de Happy Chief Cook.