COUSCOUS "BIDAOUI" MET 7 GROENTEN

tekstbestand

Couscous "Bidaoui" met 7 groenten, voor 1 persoon, bereid door de Happy Chief Cook

Een smakelijk en gezonde hoofdmaaltijd, op de foto de couscous "Bidaoui" met 7 groenten voor 1 persoon.
U kan er ook nog een marokkaans brood bij serveren.

Bereidingstijd: 3 uur.
Aantal personen: 4 à 6.

In plaats van rundvlees kan u ook lamsvlees gebruiken.
In plaats van radijsjes kan u ook meirapen gebruiken, en de courgette kan vervangen worden door rode pompoen.

Ingrediënten:

2 pakken couscous (à 273 gram),
500 gram braadlappen (rundvlees),
halve witte kool (700 gram),
5 uien,
150 gram roomboter,
1 pakje saffraanpoeder (1,2 gram),
0,5 eetlepel zwarte peperkorrels (gemalen),
zout naar smaak,
3 liter water,
3 trostomaten,
1 aubergine (300 gram),
250 gram wortel,
1 bos radijsjes (200 gram),
1 grote spaanse peper,
15 gram verse koriander,
1 theelepel ras el hanout,
1 courgette (350 gram).

Bereiding:

Verwijder het harde vet van het rundvlees en snijd het vlees in stukken.
Verwijder kop en kont van 2 uien en verwijder de bruine vellen, snij deze uien in 8 partjes.
Verwijder het hart uit de witte kool en snij daarna de witte kool in smalle repen van ongeveer 2 centimeter.

Doe het rundvlees, de 2 uien en de witte kool in een grote pan en voeg 75 gram roomboter (in kleine stukjes), de saffraanpoeder, zwarte peper en het zout toe.
Giet er 3 liter water over.
Breng het aan de kook en laat het 1,5 uur sudderen.

Schil de wortel en snijd het in de lengte in vieren, snij de wortel daarna in stukjes van 2,5 centimeter.
Verwijder kop en kont van de radijsjes.
Snij de kop en kont van de 3 overige uien en verwijder de bruine schillen, snij de uien daarna in 8 partjes.
Hak de rode Spaanse peper fijn (met het zaad).
Verwijder de steel van de aubergine en snij de auberbine in plakken van 2,5 centimeter, daarna in repen en vervolgens in blokjes.
Snij de trostomaten in vieren.
Hak de koriander fijn.

Doe alles bij het groente- vleesmengsel in de pan en voeg de ras el hanout toe, roer alles goed door elkaar en laat het 1 uur pruttelen.

Verwijder de steel en het kontje van de courgette.
Snij de courgette in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 centimeter dik.

Doe de courgette in een steelpan en vul deze met bouillon uit de grote pan (net genoeg om de stukjes courgette te laten drijven.
laat de courgette op een grote pit met laag vuur gaar worden.

Vermeng de couscous goed met 75 gram roomboter in een middelgrote pan.
Voeg langzaamaan zoveel mogelijk bouillon uit de grote pan aan de couscous toe als kan worden opgenomen onder voortdurend langzaam roeren.

Serveren:

Leg de couscous in een cirkel op een grote, ronde serveerschotel.
Leg het groentenmengsel in het midden.
Geef de resterende bouillon er als saus bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 3 April 2013.

Bron origineel recept: Koos Manders.