EnglishFEESTELIJKE SALADE (koud voorgerecht/bijgerecht)

tekstbestand

Een heerlijk koud voorgerecht/bijgerecht. Een salade die feestelijk aangekleed is. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

250 gram doperwten,
1 halve krop sla,
2 geschrapte wortels in plakjes (bospeen),
100 gram sperziebonen,
zout,
2 hardgekookte kwarteleitjes,
1 halve komkommer,
100 gram kaas (Beemster belegen),
100 gram cherrytomaatjes,
30 gram zwarte ontpitte olijven,
30 gram groene ontpitte olijven,
70 gram maïskorrels.

Voor de saus:

1 theelepel mosterd,
1 eetlepel witte azijn,
zout,
4-seizoenenpeper,
60 milliliter zonnebloemolie.

Bereiding:

Kook de doperwtjes, de wortelplakjes en de sperzieboontjes gaar.

Haal de slabladeren los, was ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.

Kook de kwarteleitjes hard en snijd de eitjes in vieren.

Schil de komkommer en snijd de komkommer in ronde plakjes.

Snijd de Beemster kaas in stukjes.

Geef 4 sneden in de cherrytomaten, maar niet helemaal doorsnijden.
De bodem blijft heel zodat ze mooi openblijven staan.

Bereiding van de saus:

Meng in een sauskom de mosterd, witte azijn, 4-seizoenenpeper en zout en voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie toe.
Blijf roeren tot de saus glad is.

Leg op een grote platte schaal de slablaadjes en leg de doperwten, de plakjes wortel, de sperzieboontjes, de komkommerschijfjes, de Beemster kaas, de groene en zwarte olijven, de cherrytomaatjes en de partjes kwartelei erop.
Strooi de maïskorrels er overheen en breng het op smaak met de saus.

Koud serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.