EngelsGAMBA'S MET CHERMOULA IN FILODEEG

tekstbestand

Gamba's met chermoula in filodeeg. Een gerecht uit Marokko bereid door de Happy Chief Cook.

Deze garnalenbroodjes smaken zoet en pikant, en vult de maag goed.
U kan deze garnalenbroodjes op ieder gewenst tijdstip van de dag eten.
Ook zeer geschikt voor op een feestje.
U kan ze warm of koud eten.

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.
Aantal personen: 4 à 12.

Ingrediënten:

12 verse gepelde grote gamba's,
12 stukken filodeeg, 20 x 15 cm,
12 plakjes Maaslander 30+ jong belegen kaas (= 2 pakjes),
25 gram gesmolten roomboter.

voor de chermoula:

20 gram verse koriander,
15 gram peterselie,
1 bolletje solo clove knoflook,
0,5 eetlepel rode wijnazijn,
1 theelepel zeezout met groene kruiden (Fair Trade),
0,5 theelepel cayennepeper,
1 theelepel paprikapoeder mild,
1 theelepel gemalen komijn.

Bereiding:

De ingrediënten voor chermoula fijnhakken en met elkaar vermengen.

De oven voorverwarmen op 200°C.

Op elk stukje filodeeg een plakje kaas leggen.
Op de kaas wat chermoula verdelen en leg de gamba hierop.

Rol het filodeeg op en draai de zijkanten dicht net als een toffee.
Of gewoon omvouwen als dicht draaien niet lukt.

Smelt de roomboter en bestrijk de pakketjes rondom met de gesmolten roomboter.

Leg de pakketjes in het midden van de oven op een bakplaat of een stuk aluminiumfolie, en in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege een keer omdraaien.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Februari 2011.