GAZELLENHOORNTJES

tekstbestand

Gazellenhoorntjes, een Marokkaans recept bereid door de Happy Chief Cook.

De amandelen heb ik niet helemaal fijn gepureerd, er zitten kleine stukjes amandel doorheen maar de smaak is heerlijk.
De amandelspijs is dus een beetje grof geworden.
Het oranjebloesemwater geeft een apart maar heerlijk smaakje aan het gebak.

Bereidingstijd: 2 uur.
Hoeveelheid: Voor ongeveer 24 stuks.

Ingrediënten vulling:

250 gram poedersuiker,
4 eetlepels oranjebloesemwater (te koop in Turkse en Marokkaanse winkels),
500 gram ontvliesde (blanke) amandelen,
1 theelepel kaneel,
50 gram roomboter.

Benodigdheden:

keukenmachine.

Ingrediënten deeg:

400 gram bloem,
0,5 theelepel zout,
4 eetlepels zonnebloemolie,
0,3 liter oranjebloesemwater.

Benodigdheden:

grote mengkom.

Bereiding vulling:

Poedersuiker, oranjebloesemwater en amandelen in een keukenmachine tot een fijn , glad mengsel malen.
Kaneel en boter toevoegen en de machine nog eventjes laten draaien.
Balletjes amandelmengsel ter grootte van een walnoot maken en vervolgens die balletjes tot 8 cm lange, taps toelopende worstjes draaien.

Bereiding deeg:

De oven voorverwarmen op 180°C.
Bloem en zout in de kom doen, olie erbij schenken en net voldoende oranjebloesemwater toevoegen tot er een samenhangend, zacht deeg ontstaat.
Deeg goed doorkneden, tot het soepel en elastisch is.

Eindbereiding:

Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak heel dun uitrollen en lange repen van 8 cm snijden.
De amandelworstjes met 3 cm tussenruimte op de deegrepen leggen, leg ze op de helft van het deeg.
De randen van het deeg met water bevochtigen en het deeg over de amandelpasta vouwen.
Met een mesje het deeg om de pasteitjes wegsnijden en de pasteitjes voorzichtig tot een halve maan vormen.

De hoorntjes in het midden van de oven 20 minuten bakken, tot ze licht gekleurd zijn.
Laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 December 2011.

Bron: Koos Manders.