GEBAKKEN VISSTEAKS

tekstbestand

Gebakken zwaardvissteak met amandelen en witte rijst. Een Marokkaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto de gebakken zwaardvissteak met amandelen op een bedje van witte rijst.

Voor dit recept kan u ook tonijnsteaks gebruiken.
Ze zijn ook heel smakelijk en zeker in goede viswinkels te koop.
Als u toch zwaardvissteaks kunt krijgen, genieten die de voorkeur.
U kan de zwaardvissteaks ook bestellen bij een viswinkel.
De structuur van zwaardvis is stevig en de smaak heeft iets weg van kalfsvlees.
In Nederland wordt de zwaardvis geïmporteerd vanuit Zuid-Europa, met name Italië en Spanje.
Een eenvoudig recept om te bereiden.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 zwaardvissteaks à 200 gram (diepvries),
zeezout,
80 gram roomboter,
100 gram geschaafde amandelen,
versgemalen 4-seizoenenpeper,
2 grote citroenen,
500 à 600 gram witte rijst.

Bereiding:

De zwaardvissteaks laten ontdooien in de koelkast.

De zwaardvissteaks met zeezout bestrooien en 10 minuten laten intrekken.

De helft van de roomboter in een koekenpan verhitten en daarin de amandelen lichtbruin bakken.

Ongeveer de helft van de amandelen uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

De andere amandelen opzij schuiven en de zwaardvissteaks in de boter bakken.

De nog overgebleven roomboter in vlokjes op de zwaardvissteaks leggen en de uit de pan gehaalde amandelen erop leggen.
Daarover de citroenen leeg knijpen met de hand ,en nu alles op een flink vuur nog even aan de kook laten komen.
Vlam op de laagste stand en met deksel op de pan alles nog 10 minuten laten stoven.

De zwaardvissteaks op een voorverwarmde schaal leggen en de amandelen erop scheppen.

Bij de zwaardvissteaks kan witbrood of rijst worden gegeven.
De zwaardvissteak is licht sappig.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 6 September 2009.