EnglishGEGRATINEERDE VIS IN BOUILLON (warm hoofdgerecht)

tekstbestand

Een heerlijk warm hoofdgerecht. Vis in Bechamelsaus die met een groentebouillon bereid is en daarna de oven ingaat. Een gerecht uit Marokko. Samen op 1 bord, de Gegratineerde vis met rijst en de Feestelijke Salade.

Op het bord ziet u de Gegratineerde Vis in bouillon met witte rijst en de Feestelijke Salade.
In deze bereiding wordt Heekfilet gebruikt, maar u kunt ook een andere vissoort nemen.
Samen met de witte rijst en de Feestelijke Salade vormt dit een heerlijk menu.

Aantal personen: 3 à 4 personen.
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur.

Ingrediënten:

500 gram vismoten (bv. Heekfilet).

Voor de bouillon:

1 geraspte wortel (grote bospeen),
1 kleine fijngesneden ui,
1 eetlepel roomboter,
1 fijngehakt teentje knoflook,
2 laurierblaadjes,
1 bosje peterselie,
0,5 liter water,
zout,
4-seizoenenpeper.

Voor de Bèchamelsaus:

1 eetlepel roomboter,
1 eetlepel bloem,
wat geraspte nootmuskaat,
0,5 theelepel chilipoeder,
een paar druppels tabasco,
2 eetlepels geraspte kaas,
1 eetlepel crème fraîche.

Voor de garnering:

100 gram geraspte kaas.

Bereiding van de Bouillon:

Doe in een steelpan met deksel op een matig vuur, de geraspte wortel, de fijngesneden ui, de roomboter, de fijngehakte knoflook, de laurierblaadjes en het bosje peterselie.
Giet er water bij en maak op smaak af met zout en 4-seizoenenpeper.
Laat de bouillon 15 minuten koken.

Gooi het geheel in een zeef en vang de bouillon op.
Laat de groenten goed uitlekken.
Bewaar de bouillon.

Bereiding Bèchamelsaus met bouillon:

Laat op een zacht vuur in een pan de boter smelten.
Voeg de bloem erbij en roer alles 2 minuten door elkaar.

Giet de bouillon erbij en voeg wat geraspte nootmuskaat toe, en blijf roeren.

Voeg de chilipoeder, de tabasco, de geraspte kaas en de crème fraîche toe.
Blijf roeren tot de saus wat dikker wordt en haal de pan van het vuur.

Leg de vismoten in een ovenschaal en schenk de bèchamelsaus erover.

Strooi er de geraspte kaas over en zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Dien de schotel warm op met een salade (bv. de Feestelijke Salade).

Een heerlijk warm hoofdgerecht. Vis in Bechamelsaus die met een groentebouillon bereid is en daarna de oven ingaat. Een gerecht uit Marokko. Hier is het net uit de oven gehaald

Op de foto hierboven is de Gegratineerde Vis in Bouillon net uit de oven gehaald.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.