HARIRA SOEP

tekstbestand

 

Ingrediënten:

150 gram kikkererwten,
2 eetlepels olijfolie,
1 kilogram lamsvlees met bot (in stukken),
2 fijngesneden uien,
100 gram linzen,
1/2 knolselderij (in stukjes),
2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm,
5 takjes fijngesneden peterselie,
5 takjes fijngesneden koriander,
15 draadjes saffraan,
1/4 theelepel kaneel,
1 kilogram tomaten (ontveld en fijngesneden),
peper en zout,
1-2 eetlepels limoensap,
3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes.

Voor het serveren:

plakjes limoen.

Bereiding:

Begin 1 dag van tevoren: Kikkererwten en de linzen in ruim koud water 1 nacht laten weken.

Volgende dag:
De olie verhitten en de stukken vlees en ui hierin 5 à 10 minuten bakken.
Dan de uitgelekte kikkererwten, de linzen, knolselderij, gemberwortel, saffraan, peterselie, koriander, kaneel, tomaten, zout, peper en 1,5 liter water toevoegen en alles op een zacht vuur 1,5 tot 2 uur laten koken.

Het vlees en de gemberwortel uit de pan nemen.
Het vlees van de botten halen, in stukjes snijden en in de pan terugdoen.
De soep met peper, zout en limoensap op smaak brengen en er voor het serveren korianderblaadjes over strooien.
Serveer de soep met plakjes limoen.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders.