HARIRA SOEP 2

tekstbestand

Een overheerlijke gevulde Harira. Harira soep is een heerlijke soep die voornamelijk tijdens de ramadan gegeten wordt. Harira is een gerecht uit Marokko.

Harira soep is een heerlijke soep die voornamelijk tijdens de Ramadan gegeten wordt.

Aantal personen: 8.

Ingrediënten:

120 gram linzen,
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram (Bonduelle)),
400 gram runderlappen (in stukjes gesneden),
1 harde ui (fijn gesnipperd),
4 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten,
2 stengels bleekselderij (klein gesneden),
1 theelepel gemberpoeder,
0,025 gram saffraandraadjes,
1 eetlepel roomboter,
0,5 theelepel 4-seizoenenpeper,
zout,
2 liter water + 1 kom water,
1 kommetje tarwebloem,
68 gram tomatenpuree (1 klein blikje),
75 gram vermicelli,
half bosje verse peterselie (fijngehakt),
kwart bosje verse koriander (fijngehakt).

Bereiding:

Laat een dag van tevoren de linzen in ruim water weken.

Haal de velletjes af van de Linzen en kikkererwten.

Doe in een snelkookpan de linzen, kikkererwten, stukjes rundvlees, uien, tomaten, bleekselderij, gemberpoeder, saffraandraadjes en de roomboter.
Zout en 4-seizoenenpeper toevoegen samen met 2 liter water.

Laat alles ongeveer 35 minuten koken.

Bereiding van het bindmiddel:

Meng de tarwebloem en het water stevig kloppend door elkaar om klontjes te voorkomen.

Controleer of het vlees goed gaar is (als het nog niet helemaal gaar is, dan nog even koken) en voeg daarna de tomatenpuree toe.
Meng alles goed door elkaar.

Giet al roerende langzaam het bindmiddel bij de soep en blijf gedurende 10 minuten roeren.

Voeg aan de soep de vermicelli toe samen met de gehakte peterselie en koriander.
Roer alles goed door elkaar en laat de soep voor een laatste keer 10 minuten zachtjes doorkoken.

Warm opdienen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.