KEBAB KOUTBANE - KEBAB IN MOORSE MARINADE

tekstbestand

Kebab Koutbane, geserveerd met schijfjes tomaat en peterselie.
In bovenstaande foto is kogelbiefstuk gebruikt.

Dit typische Marokkaans gerecht is een uitstekend voorgerecht dat u ten alle tijden kunt serveren.
Het is verbazingwekkend hoe stukjes rundervet de smaak van de kebab verrijken, nadat een gedeelte van het vet voor de 'verbranding' gezorgd heeft.
Het gebruik van rundervet is bijzonder effectief als de kebabs boven een houtskoolvuur bereid worden.

In plaats van kogelbiefstuk kunt u ook lamsfilet gebruiken.
Lamsfilet is veel malser.

Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, marineertijd minimaal 3 uur, roosteren 20 minuten.
Aantal personen: 4.
Voorgerecht.

Ingrediënten:

250 gram kogelbiefstuk,
125 gram rundervet,
0,25 grote ui (ongeveer 40 gram),
1 eetlepel fijngehakte peterselie,
4 eetlepels olijfolie,
0,5 theelepel zout,
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper,
0,25 theelepel knoflookpoeder,
0,5 theelepel gemalen koriander,
0,5 theelepel gemalen komijnzaad,
4 tomaten,
takjes peterselie voor garnering,
4 spiesen van ongeveer 20 centimeter.

Voorbereiding:

Snijd de kogelbiefstuk in 16 dobbelstenen.

Snijd het rundervet in 12 stukjes.

Hak de ui ragfijn.

Maak de Moorse marinade in een diepe schaal.
Meng de uien, de peterselie, het zout, de 4-seizoenenpeper, het knoflookpoeder, de gemalen koriander, het gemalen komijnzaad en de olijfolie goed door elkaar.

Meng de blokjes vlees en het vet door het mengsel en laat ze verschillende uren (minimaal 3 uur) marineren.

Het roosteren:

Leg houten spiesen eerst een half uur in het water om het verbranden van de spiesen te voorkomen.

Steek beurtelings 4 blokjes rundvlees en 3 blokjes rundvet (begin en eindig met vlees) aan metalen of bamboespiesen van ongeveer 20 centimeter lengte.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Verdeel de overgebleven marinade over de spiesen.

Leg de spiesen op de op één na hoogste stand in de oven onder de grill.
Laat de spiesen in 20 minuten tijd garen.
Draai na 10 minuten de spiesen een keertje om.

Snij per kebab 1 tomaat in plakjes.

Leg per persoon 1 kebab op een bordje.
Garneer dat met plakjes tomaat en takjes peterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Augustus 2009.