KEFTABALLETJES MET UIEN

tekstbestand

Keftaballetjes met uien zijn kruidige gehaktballetjes van lamsgehakt in tomatensaus met uien. Een gerecht uit Marokko, bereid door de Happy Chief Cook.

Op het bord hierboven: 4 keftaballetjes met uien in tomatensaus en witte rijst met kikkererwten.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 35 minuten.

Ingredienten:

500 g lamsgehakt,
0,5 liter gezeefde tomaten,
2 grote harde uien,
3 eetlepels paneermeel,
1 ei,
0,5 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel paprikapoeder,
1 mespunt chilipoeder,
2 mespunten komijnpoeder,
1 mespunt kurkuma,
4 eetlepels olijfolie,
4-seizoenenpeper,
zeezout.

Bereiding:

Specerijen, zout, ei en paneermeel aan het lamsgehakt toevoegen.
Alles goed mengen en van het gehaktdeeg 16 kleine gehaktballetjes maken.

Uien fijnsnipperen.
Olie verhitten en de gehaktballetjes rondom gaar bakken.
Uit de pan nemen en warmhouden.

Ui in bakvet aanfruiten en de gezeefde tomaten toevoegen.
Laten koken tot een gebonden saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout.
Leg de gehaktballetjes even terug in de pan en wentel ze door de saus heen.

De saus over de gehaktballetjes schenken en serveren met rijst en groenten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Februari 2009.