KIP MET VERMICELLI

tekstbestand

Kip met vermicelli, bereid door de Happy Chief Cook.

Een licht prikkelende smeuïge smaak heeft dit kipgerecht.
Het is zeer gemakkelijk te bereiden met weinig werk.

Ik heb bij dit gerecht voor spaghetti gekozen omdat die steviger blijft.

Bereidingstijd: 65 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

750 gram kipdijfilet,
0,15 liter olijfolie,
zout (naar smaak),
versgemalen zwarte peper (naar smaak),
300 gram spaghetti,
3 pomodore tomaten,
1 ui,
0,5 liter kokend heet water.

Benodigdheden:

gietijzeren braadpan,
waterkoker,
maatbeker,
diepe kom,
hakblok/snijplank,
koksmes,
spatel.

Bereiding:

Spoel de kipdijfilet schoon onder zacht stromend koud water en dep ze daarna droog met keukenpapier.

Wrijf de kipdijfilet in met zout en versgemalen zwarte peper.

Verhit de olijfolie in de braadpan.
Voeg daarna de kipdijfilet toe en schroei het vlees rondom aan.
zet daarna het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen.

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snipper de ui fijn.

Kerf de tomaten 2 keer rondom in en leg ze in een diepe kom.
Giet er kokend heet water overheen en laat ze een halve tot een hele minuut in het kokend heet water rusten.
Giet het water weg en verwijder de vellen van de pomodore tomaten.
Snijd de pomodore tomaten in dunne plakjes.

Breek de spaghetti doormidden.

Voeg de gesnipperde ui en de pomodore tomaten toe en laat het 1 minuut meesudderen.

Voeg dan de spaghetti en het kokend heet water toe.
Laat het nog 20 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Roer na 10 minuten de spaghetti los van elkaar.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Mei 2012.

Bron origineel recept: Koos Manders.