KOFTA (VLEESBALLETJES)

tekstbestand

Kofta zijn kruidige licht pittige gehaktballetjes van rund of lam. Dit gerecht is uitstekend geschikt voor de barbecue. De kofta smaakt licht pittig, net genoeg om de tong te laten tintelen. Bereid door de Happy Chief Cook. Een gerecht uit Marokko.

Kofta zijn kruidige licht pittige gehaktballetjes van rund of lam.
Dit gerecht is uitstekend geschikt voor de barbecue.
In dit gerecht is er rundergehakt gebruikt.
De kofta smaakt licht pittig, net genoeg om de tong te laten tintelen.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten, roosteren 25 minuten.
Aantal personen: 4.
Voorgerecht/bijgerecht.

Ingrediënten:

250 gram rundergehakt of lamsgehakt,
halve ui,
1 eetlepel verse peterselie,
mespunt oregano,
mespuntje gemalen komijn,
mespuntje gemalen korianderzaad,
mespunt Ras El Hanout,
4-seizoenenpeper naar smaak,
mespuntje cayennepeper,
8 bamboespiesen van 20 centimeter.

Voorbereiding:

Hak de ui ragfijn.

Hak de peterselie zeer fijn.

Meng alles zeer goed door elkaar.

Maak er 16 koftaballetjes van en rijg 4 koftaballetjes aan 2 bamboespiesen.
Maak op deze manier 4 van zulke spiesen.

Roosteren:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Grill de spiesen 25 minuten op de één na hoogste stand onder de grill.
Draai halverwege de grilltijd de spiesen met koftaballetjes om.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 6 Augustus 2009.