LAMSSOEP UIT HET ATLASGEBERGTE

tekstbestand

Lamssoep uit het Atlasgebergte. Een Marokkaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Deze lamssoep, die meer op een stoofpot lijkt, is voedzaam genoeg om als maaltijd te eten, als je er wat lekker, knapperig brood bij serveert.
De combinatie van lamsvlees, kruiden, citroen en de abrikozen geeft het de smaak van Noord Afrika.

Bereidingstijd: 3 uur en 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

250 gram gewelde abrikozen,
3 eetlepels olijfolie,
2 teentjes knoflook,
2 theelepels kaneelpoeder,
2 theelepels gemalen komijn,
2 theelepels paprikapoeder,
850 gram lamsschouder met bot,
4 stengels bleekselderij,
1 grote groene paprika,
4 grote trostomaten,
1 citroen,
2 liter water,
1 eetlepel rietsuiker,
zout naar smaak,
4-seizoenenpeper naar smaak.

Voorbereiding:

Breng de lamsschouder met een beetje zout in 2 liter water aan de kook en reduceer dan de vlam en laat het gedurende 90 minuten met het deksel op de pan op laag vuur sudderen.
Het lamsvlees moet van de botten afvallen.
Laat alles daarna afkoelen.
Gooi de botten weg en zeef de bouillon.

Hak het lamsvlees zeer klein.

Hak de gewelde abrikozen in kleine stukjes.

Hak de knoflook ragfijn.

Snijd de bleekselderij in kleine hoefijzertjes.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de groene paprika.
Snijd de groene paprika in kleine reepjes.

Kerf de trostomaten een paar keer rondom in en dompel ze gedurende 1 minuut in kokend heet water.
Verwijder de vel, de harde kern en het zaad.
Hak of snijd de trostomaten in kleine stukjes.

Rasp de citroen en pers de citroen uit.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote, zware steelpan op middelmatig vuur.
Roerbak hierin 1 minuut de knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder.

Zet het vuur middelhoog, voeg het lamsvlees toe, en roerbak het tot het lichtbruin is.
Roer de abrikozen, selderij, groene paprika en trostomaat erdoor.

Voeg de citroen-rasp toe aan de lamssoep samen met het citroensap.
Roer een 1,5 liter lamsbouillon en suiker erdoorheen.

Breng de lamssoep aan de kook, zet het vuur dan op middelmatig, zet het deksel er schuin op en laat een half uur zachtjes sudderen.
Roer regelmatig alles door elkaar.

Leg het deksel helemaal op de pan en laat de lamssoep nog 20 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en 4-seizoenenpeper.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 24 Mei 2010.