L'HALUA DIAL TMER (Dadelruiten)

tekstbestand

L'Halua Dial Tmer (Dadelruiten), een recept uit Marokko bereid door de Happy Chief Cook.

Normaal gesproken wordt er een deeg gemaakt waar de pasta opgesmeerd wordt en dan weer afgedekt met een tweede laag deeg, die dan in ruiten gesneden wordt en vervolgens gefrituurd.
Maar ik dacht, dat ik met bladerdeeg en dan afbakken in de oven een luchtiger resultaat zou geven, en dat het dan eenvoudiger te bereiden zou zijn en gezonder.

Haal elke keer maar 2 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verdeel zo snel mogelijk de dadelpasta erover voordat het bladerdeeg ontdooit is, anders wordt het erop smeren van de dadelpasta te moeilijk.

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten.

Ingrediënten:

250 gram ontpitte gedroogde dadels,
3 eetlepels olijfolie,
0,5 eetlepel oranjebloesemwater (mazhar),
1 theelepel kaneel,
6 plakjes bladerdeeg,
bloemenhoning.

Benodigdheden:

keukenmachine,
bakplaat,
oven,
bakpapier,
vork,
snijplank/hakblok,
koksmes,
kommetje.
magnetron,
kwastje.

Bereiding:

De dadels in een keukenmachine fijnhakken.
Oranjebloesemwater, kaneel en 3 eetlepels olie toevoegen en in de keukenmachine het helemaal fijn pureren.
Verdeel de dadelpasta in drieën en zet het apart.

Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Haal 2 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en haal het plastic velletje eraf.
Smeer op 1 plakje bladerdeeg de dadelpasta en leg het andere plakje bladerdeeg er bovenop.
Druk het bladerdeeg goed aan en snijd het in ruiten.
Leg ze dan vervolgens op het bakpapier.

Haal dan weer 2 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en herhaal de procedure.
Doe dat vervolgens met de laatste 2 plakjes bladerdeeg nog een keer.

Leg ze daarna op het bakpapier, schuif de bakplaat net onder het midden in de oven en bak ze in 15 minuten af.

Verwarm enkele eetlepels bloemenhoning in de magnetron en smeer met een kwastje de bovenkant van de dadelruiten in met de warme bloemenhoning zodra ze uit de oven komen.

Leg de dadelruiten op een schaal en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 December 2011.

Bron origineel recept: Koos Manders.