EnglishMERGUEZ MET SAFFRAANRIJST EN PIKANTE RATATOUILLE

tekstbestand

Een vrij pikante ratatouille met Merquez worstjes en saffraanrijst.
Als u het minder pikant wilt, dan kunt u het zaad van de rode Spaanse pepers verwijderen.

De voorbereiding neemt de meeste tijd in beslag.

De Merquez worstjes worden gelijk met de uien in de pan gedaan.

U heeft maar 2 pannen nodig om dit gerecht te bereiden.
1 pan voor de rijst en 1 wokpan voor de ratatouille en Merquez worstjes.

De saffraandraadjes heb ik bij een Turkse slager gehaald.

Het gerecht is zonder de basilicum bereid.

Merguez met pikante ratatouille en saffraanrijst. Een gerecht uit Marokko, bereid door de Happy Chief Cook.

 

Bereidingstijd: voorbereiding 40 minuten, bereiding 20 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 rode paprika,
1 groene paprika,
1 gele paprika,
6 tomaten,
2 rode Spaanse pepers,
1 courgette,
1 aubergine (zie tip),
25 gram roomboter,
2 uien (fijn gesnipperd),
2 teentjes knoflook (fijngehakt),
1 eetlepel tomatenpuree,
zout,
cayennepeper,
1 eetlepel gesnipperde basilicum,
12 Merguez worstjes (zie tip),
200 gram rijst,
400 gram water,
1 dopje saffraandraadjes.

Voorbereiding:

Snijd de paprika's in stukken en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de paprika's in kleine dobbelsteentjes.

Snijd de rode Spaanse pepers in zeer dunne ringen (met het zaad).

Snijd de courgette met schil in kleine dobbelsteentjes.

Snijd de aubergine met schil in kleine dobbelsteentjes.

Hak de teentjes knoflook fijn.

Schil de uien en snipper ze fijn.

Kerf de tomaten rondom 2 keer in en dompel ze gedurende 40 seconden in kokend water.
Laat ze in koud water schrikken.
verwijder de vel van de tomaten.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.

pluk de blaadjes basilicum en snijd ze fijn.

Bereiding:

Smelt de roomboter en laat de uien glazig worden zonder te kleuren.
Voeg er ook gelijk de Merguez worstjes erbij.

Doe er de paprika's en de rode Spaanse pepertjes bij.
Voeg de knoflook toe en laat het 2 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Doe er de courgette, de aubergine en de tomatenpuree bij en laat het nogmaals 2 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Voeg dan de tomaten toe.

Laat het mengsel gedurende 3 minuten bakken en breng het op smaak met zout en cayennepeper indien nodig.

Doe er dan de basilicum bij.

Kook de rijst (volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking) in water met de saffraandraadjes en een snuifje zout.
Als de rijst gaar is, drukt u de rijst in de potjes.

Warm de ratatouille eventueel even terug op.

Voor het serveren stort u de rijst op de borden en verdeelt u de ratatouille en de Merguez worstjes.

Schenk hierbij een glaasje rosé, Cote de Provence.

Eet smakelijk!

Tip:

Merguez zijn pikante zuiderse worstjes, die bereid zijn met runds- of lamsvlees.
U kan ze vervangen door lamskoteletjes.
Die moet u wel kruiden met zout, cayennepeper en knoflook (of knoflookpoeder).
Rooster de koteletjes op de grill of op de barbecue.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 1 Februari 2010.