PIKANTE KIPSATÉ MET YOGHURT

tekstbestand

Pikante Kipsaté met Yoghurt. Een gerecht uit Marokko. Bereid door de Happy Chief Cook.

De kipsaté heeft een licht pikante smaak, maar ook een zachte smaak.
U kan de pittigheid verhogen door meer Harissa in de marinade te verwerken.

Een origineel eenvoudig gerecht van de Happy Chief Cook.

Bijgerecht.
Bereidingstijd: voorbereiding - 10 minuten, marineertijd - minimaal 3 uur, roosteren - 25 minuten.
Aantal personen: 4 - 8.

Ingredienten:

250 gram Griekse yoghurt,
2 enkele kipfilets,
3 theelepels Harissa,
8 satéstokjes van 25 centimeter.

Bereiding:

Meng de Harissa goed met de Griekse yoghurt.

Snijd de kipfilets in stukjes van ongeveer 3 à 4 centimeter.

Meng de stukjes kipfilet door de marinade.
Laat de stukjes kipfilet enige uren marineren.

Rijg de stukjes kipfilet aan de satéstokjes.

Verwarm de grill voor op 180 graden Celsius.

Plaats de satéstokjes met kipfilet op de één na hoogste stand onder de grill.
Laat het gedurende 25 minuten gaar worden.
Draai na 15 minuten de satéstokjes om.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 2 Augustus 2009.