PIKANTE ROEREIEREN

tekstbestand

Pikante Roereieren, een gerecht uit Marokko. Bereid door de Happy Chief Cook.

De roereieren hebben een kruidige ondertoon en zijn licht pikant.
Bereid door de Happy Chief Cook.
U kunt de pittigheid verhogen door meer harissa te gebruiken.

Bereidingstijd: 10 à 12 minuten.
Aantal personen: 1 à 2.

Ingrediënten:

6 eieren,
3 teentjes knoflook,
1 klein blikje tomatenpuree van 68 gram,
1 theelepel karwijzaad,
2 theelepels harissa,
1 theelepel zout,
3 takjes peterselie,
12 zwarte olijven,
2 eetlepels olijfolie,
paprikapoeder.

Voorbereiding:

Hak de peterselie fijn.

Hak de teentjes knoflook fijn.

Open het blikje tomatenpuree.

Bereiding:

Verwarm de olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe.
Laat die fruiten, maar niet te veel kleur krijgen.

Voeg de tomatenpuree toe en voeg het karwijzaad en de harissa toe.

Meng goed en laat 5 minuten zacht stoven.

Klop de eieren en giet ze in de koekenpan.
Laat ze onder voortdurend roeren bakken op een matige vlam, totdat het mengsel smeuïg is geworden.

Schep alles op een schaal.

Strooi de paprikapoeder en de peterselie erover.

Garneer met de zwarte olijven.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 3 Augustus 2009.