PREISALADE

tekstbestand

Preisalade

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

fijngesnipperde rode ui.250 gram prei,
0,1 liter olie,
1,5 eetlepel azijn,
1 fijngesnipperde rode ui,
peper,
zout,
1 hardgekookt ei,
2 eetlepels zeer fijngehakte peterselie.

Extra benodigheden:

huishoudgaren,
pan,
schaal,
fijngehakte peterseliegrote mengkom,
klopper,
zeef,
presenteerschaal.

Bereiding:

Spoel de prei onder stromend water schoon.
Ontdoe de prei van de groene bladeren, en snijd de groene bladeren in kleine stukken.
Breng water aan de kook met een beetje zout.

Bind de preistengels aan elkaar vast met huishoudgaren en kook de samengebonden prei gedurende 15 à 20 minuten in de pan.
Voeg na 10 minuten koken de gesneden preibladeren toe.

vastgebonden prei

Laat de prei daarna uitlekken en dep de prei droog met keukenpapier.

Haal het huishoudgaren los en snijd de prei in de lengte doormidden.
Leg de prei op een schaal.
Koel bewaren.

De saus:

Meng de olie samen met de azijn, zout en peper.
Voeg de fijngehakte rode ui toe.

Giet de saus over de prei en laat de prei in de saus marineren.
Zet de prei met de saus minimaal 1 uur koel weg.

Leg de prei op een mooie presenteerschaal.

Decoratie:

Rasp het eiwit en de eierdooier apart (of duw het door een zeef heen).
Decoreer de prei met randjes van geraspt eigeel, geraspt eiwit en de fijngehakte peterselie.

eiwit en eigeel door een zeef heen gedrukt.

Dien het gerecht koud op.

Bereid door de Happy Chief Cook.