RADIJS-SINAASAPPELSALADE

tekstbestand

Radijs-sinaasappelsalade, een gerecht uit Marokko. Bereid door de Happy Chief Cook.

Radijs-sinaasappelsalade, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 minuten plus 30 minuten in de koeling.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

3 sinaasappels,
1 bosje radijsjes,
een halve citroen,
1 theelepel suiker,
1 snufje zout,
1 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Snijd de schil van de sinaasappels.
Snij vervolgens de partjes ertussenuit, zodat het witte vlies eraf is.

Snijd van de radijsjes het groen eraf, maar bewaar een paar mooie blaadjes voor de garnering.
Snijd vervolgens het kontje eraf.
Was de radijsjes goed en maak ze vervolgens droog.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en voeg ze bij de partjes sinaasappel.

Pers de halve citroen uit.
Citroensap roeren met suiker en zout en over de salade gieten.
De olie erop druppelen en de salade 30 minuten in de koelkast laten staan.

Pas vlak voor het serveren de ingrediënten door elkaar scheppen en eventueel nog op smaak brengen.
De salade garneren met de achtergehouden blaadjes van de radijs.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 27 Juli 2009.