EnglishSALADE MET GEBRADEN KIP (Voorgerecht)

tekstbestand

Een salade met geroosterde gemarineerde kipfilet en een ketjapdressing die lauw geserveerd wordt. Een gerecht uit Marokko.

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 eetlepel verse gember (Fijngehakt of geraspt),
1 teentje knoflook (fijngehakt),
0,5 theelepel fijne suiker,
0,5 theelepel mosterd (Dyon),
1 eetlepel azijn,
5 eetlepels zonnebloemolie,
4-seizoenenpeper,
4 eetlepels sojasaus,
2 kipfilets,
100 gram maïskolfjes (In de lengte doormidden gesneden),
25 gram taugé,
100 gram veldsla melange.

Extra benodigheden:

oven,
mengkom,
schaaltje,
schaal om het vlees te marineren,
blender,
hakmes of rasp,
presenteerschaal.

Bereiding:

Voeg de gember, knoflook, suiker, mosterd, azijn, peper en een eetlepel olie bij elkaar en meng alles door elkaar.
Voeg vervolgens de sojasaus toe en meng met een blender alles goed door elkaar.

Haal 3 eetlepels van de saus uit de schaal en bewaar dit in een ander schaaltje.

Snijd de kip in (niet helemaal doorsnijden), dan kan de saus goed doordringen in het vlees.

Laat de kip minimaal 3 uur marineren in de saus in de koelkast.
Daarna haal je de kip uit de marinade en bak je de kip ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Celcius.

Leg op een platte schaal de veldsla melange, de maïskolfjes en de taugé.
Meng alles goed door elkaar.
Haal de kip uit de oven en controleer of de kip gaar is.
Snijd de kip in plakken en leg deze op de salade.

Voeg geleidelijk 4 eetlepels olie toe aan de saus (die je apart bewaard had) en blijf kloppen tot de saus gelijkmatig is.
Breng de salade op smaak met de saus.

Op het moment van opdienen moet de kip lauw zijn.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.