SALADE VAN SPERZIEBONEN (warm voorgerecht)

tekstbestand

Dit is een eenvoudig gerecht waar weinig werk aan vastzit.

Een heerlijk warm voorgerecht. Een salade van sperziebonen met knoflook en peterselie. Een gerecht uit Marokko. De Salade van Sperziebonen op de foto is voor 2 personen.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: ± 20 minuten.

Ingrediënten:

500 gram sperziebonen,
2 eetlepels boter,
4 geplette teentjes knoflook,
zout,
4-seizoenenpeper,
2 eetlepels gehakte peterselie,
water.

Decoratie:

enkele ontpitte zwarte olijven.

Extra benodigheden:

steelpan,
houten lepel,
koekenpan,
presenteerschaal.

Bereiding:

Haal de puntjes van de sperziebonen af.
Breek de sperziebonen doormidden en spoel ze af.

Kook de sperziebonen 10 minuten in kokend water waarin zout is toegevoegd.

Doe de sperziebonen in een koekenpan op een zacht vuur en voeg boter, knoflook, gehakte peterselie, zout en 4-seizoenenpeper toe.
Bak onder voortdurend roeren alles 3 minuten.

Dien het gerecht warm op, gegarneerd met enkele zwarte olijven.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.