SAMIRA'S B'STILLA

tekstbestand

Voor 8 personen

Ingrediënten:

1 middelgrote kip,
2 uien, geraspt,
1/2 tl gemberpoeder,
1/2 tl saffraandraadjes, fijngemalen,
2 1/2 tl kaneel,
olie,
zout en peper,
2 bosjes koriander, gehakt,
2 bosjes peterselie, gehakt,
8 eieren,
10 vellen fillodeeg,
115 g blanke amandelen, grof gehakt en geroosterd,
poedersuiker, als je wilt kun je kaneel en de poedersuiker gebruiken wat overigens veel lekkerder is naar mijn idee, voor het bestrooien.

Bereiding:

Doe de kip, de ui, de gember, de safraandraadjes, 1/2 tl kaneel, 3 eetlepels olie en zout en peper in een pan.
Voeg wat water toe en smoor de kip op laag vuur ( deksel op de pan).
Draai de kip af en toe om en smoor de kip gaar.

Haal de kip uit de pan en laat het afkoelen.
Verwijder het vel en het vlees van de botten.
Voeg de koriander en de peterselie aan het kooknat toe en kook dit tot een dikke saus.
Roer op zeer laag vuur de eieren erdoor.
Haal de pan van het vuur als ze iets gestold zijn.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een 5 cm diepe metalen bakvorm van ca. 32 cm doorsnee in en bekleed de vorm met vellen filodeeg.
Laat het deeg over de randen hangen en bestrijk de vellen met olie of gesmolten boter.

Leg de kipstukjes op het deeg en giet het eiermengsel erover.
Dek het vlees met kleine stukjes filodeeg en strooi de amandelen erover.
Bestrooi het deeg met 2 theelepels kaneel en eventueel wat poedersuiker.
Leg de overhangende vellen deeg over de amandelen naar binnen en zet de taart dan ca.45 min, in de oven, tot hij goudbruin en krokant is.

Zeef wat poedersuiker over de taart en maak horizontale en verticale lijnen met het kaneel voor de garnering.

(Bron: Koos Manders)