STOOFPOT UIT HET ATLASGEBERGTE

tekstbestand

Stoofpot uit het Atlasgebergte. Een heerlijk pittige stoofschotel uit Marokko met verschillende soorten groenten en vlees. Geserveerd met brood of couscous vormt dit tot een compleet hoofdgerecht. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijk pittige stoofschotel uit Marokko met verschillende soorten groenten en vlees.
Geserveerd met brood of couscous vormt dit tot een compleet hoofdgerecht.
Bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.

Ingrediënten:

250 gram lamsschijf zonder bot,
250 gram rundergehakt,
4 mergueze worstjes,
1 trostomaat,
3 teentjes knoflook,
1 kleine courgette,
1 wortel,
1 aardappel,
1/3 rode en 1/3 groene paprika,
1 grote ui,
3 theelepels harissa,
1 theelepel zout,
1 à 2 theelepels cayennepeper,
komijn,
Couscous of brood,
olijfolie.

Extra benodigheden:

1 ovenschaal met deksel (20 centimeter doorsnede en 10 centimeter hoog).

Bereiding:

Vet de ovenschaal in met olijfolie.

Verwijder het harde vet van de lamsschijf.
Snijd de lamsschijf in kleine stukjes en verdeel die over de bodem van de ovenschaal.

Schil de wortel en snijd deze in de lengte doormidden.
Snijd vervolgens de wortel in stukken van 3 centimeter.
Verdeel de wortel over het vlees.

Schil de aardappel en snijd deze in plakken van 1 centimeter.
Verdeel de aardappel over de wortel.

Snijd de groene en rode paprika in 8 reepjes en verdeel die over de aardappel.

Pel de ui en snijd het in plakjes van een halve centimeter.
Verdeel een derde van de ui over de paprika.

Hak 1 teentje knoflook fijn en strooi het over de ui.

Verspreid de harissa over de ui.

Maak van het rundergehakt kleine balletjes en verdeel die over de schotel.

Verdeel de rest van de ui over de schotel.

Snijd de courgette langsover en daarna in plakjes van een halve centimeter.
Verdeel de courgette over de schotel.

Strooi het zout en de cayennepoeder over de schotel.

Hak 2 teentjes knoflook fijn en strooi die over de schotel.

Snijd de trostomaat in dunne plakjes en verdeel die over de schotel.

Leg vervolgens de mergueze worstjes erop.

Sluit de ovenschaal met het deksel.

Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius.
Laat de schotel 1 uur garen in de oven.

Het gerecht opdienen met brood of couscous op smaak gebracht met gemalen komijn.

Stoofpot uit het Atlasgebergte. Een heerlijk pittige stoofschotel uit Marokko met verschillende soorten groenten en vlees. Geserveerd met brood of couscous vormt dit tot een compleet hoofdgerecht. Bereid door de Happy Chief Cook.

Smakelijk eten!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 11 Augustus 2009.