TAJINE VAN COURGETTES

tekstbestand

Aantal personen: 5.

Ingrediënten:

5 courgettes,
3 eetl olijfolie,
5 korianderkorreltjes,
1 koffielepel komijnzaadjes,
1/2 koffielepel paprikapoeder,
1 teentje knoflook,
1 snuif cayennepeper,
1 citroen,
zout.

Bereiding:

Pel het knoflookteentje en pers het uit.
Doe het in een pan met 1 liter water, olie, koriander, paprika, de helft van de komijn, de cayennepeper en het zout; laat het 15 min. koken.

Laat de courgettes vervolgens 25 min. in dit mengsel koken. Pers de citroen uit.

Laat de courgettes uitlekken, schik ze op een diepe dienschotel; giet er de saus over, besprenkel met citroen en de rest van de komijn.
Dien onmiddellijk op.

(Bron: Koos Manders)