TAJINE VAN VLEES MET COURGETTES

tekstbestand

Aantal personen: 8.

Ingrediënten:

2 kg vlees,
2,5 kg courgettes,
4 uien,
1 soeplepel tijm,
1,5 koffielepel saffraan,
2 koffielepels peper,
200 g boter,
zout.

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken.
Laat boter smelten, voeg vlees, zout, peper, saffraan en fijngesneden uien toe.
Met water bedekken, deksel op de pan doen en op halfhoog vuur zetten.
Af en toe roeren en indien nodig water toevoegen.

Intussen de courgettes in stukjes van 4 cm snijden, zonder ze te pellen. Ze wassen, laten uitlekken en besprenkelen met zout, peper, saffraan en tijm die tot poeder vermalen is.
Goed mengen.

Als het vlees gaar is, het uit de pan halen en de courgettes erin doen.
Voor de helft met water bedekken, met deksel op pan even laten koken en dan zonder deksel verder laten sudderen.
Als de courgettes gaar zijn de saus laten indikken tot ze dik is, nazien op kruiden en van het vuur halen.

Voor het opdienen de stukken vlees weer in de pan bij de courgettes doen.
Zachtjes opwarmen.
Het vlees op een dienschotel leggen, de courgettes erop en alles met de saus bedekken.
Zeer heet opdienen.

(Bron: Koos Manders)