VERMICELLISOEP

tekstbestand

Vermicellisoep: Een stevige vullende soep uit Marokko, die voornamelijk uit vermicelli bestaat. Bereid met oa. lamsvlees, tomaten, uien en saffraan. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een stevige vullende soep die voornamelijk uit vermicelli (die gegaard wordt in lamsbouillon) bestaat.

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

250 gram lamsschijf met bot,
1 lamsbotje met nog wat vlees eraan,
1,5 uien, fijn gesnipperd,
0,5 theelepel 4-seizoenenpeper,
1/4 theelepel saffraan,
25 gram roomboter,
3 eetlepels olijfolie,
250 gram vermicelli,
2 tomaten,
zeezout,
1,5 liter water,
2 theelepels harissa.

Bereiding:

Snij het lamsvlees in kleine stukjes en laat een beetje aan het bot zitten.

Giet de olijfolie in een steelpannetje en laat het heet worden.

Bak het vlees en de botjes op een laag vuur gedurende 5 à 10 minuten.

Snipper in de tussentijd de uien fijn.
Voeg de gesnipperde uien bij het vlees.

Haal het vel van de tomaten af en snijd ze in achten.

** Kerf de tomaten in en dompel ze gedurende 40 seconden onder kokend water.
Hierdoor laat de vel zich gemakkelijk verwijderen. **

Voeg de stukjes tomaat bij het vlees en uien.

Voeg vervolgens 12,5 gram roomboter toe, 4-seizoenenpeper, zeezout en de saffraan.

Schenk het steelpannetje vol met kokend water en laat het gedurende een uur zachtjes pruttelen.
Voeg om het kwartier een beetje water toe totdat er in totaal 1 liter water is toegevoegd.

Twintig minuten voor serveren giet u 3/4 van de bouillon (zonder groenten en vlees) in een andere pan.
Voeg daar 0,5 liter water, 12,5 gram roomboter en de vermicelli aan toe en breng het aan de kook.
Laat het al roerende daarna nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Zet daarna het vuur uit en laat het 15 minuten rusten.
In principe moet de vermicelli al de bouillon opgenomen hebben.

Verwijder de botjes uit het steelpannetje.

Doe de inhoud van het steelpannetje in de andere pan met de vermicelli.

Warm alles nog even goed door en maak het op smaak af met zeezout, 4-seizoenenpeper en harissa.

Serveer direct.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 8 Augustus 2009.