MEXICAANSE KIPPENSOEP

tekstbestand

Een licht pittige kippensoep die afgetoefd wordt met avocado en crème fraîche. Een Mexicaans soepgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

2,5 liter water,
500 gram kipfilet,
2 kippenbouillonblokjes (Knorr),
2 takjes verse tijm,
1 bol knoflook (ongepeld),
2 jalapenopepers (vers of uit een potje),
2 grote vleestomaten,
1 grote ui of 2 middelgrote uien,
een half bosje koriander (fijngeknipt),
een half bosje peterselie (fijngeknipt),
2 rijpe avocado's (fijngehakt),
125 milliliter crème fraîche,
sap van 1 limoen,
4-seizoenenpeper,
zout.

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de kipfilet en de kippenbouillonblokjes.
Laat het voor een uurtje zachtjes pruttelen.
Haal daarna de kipfilet eruit en leg deze apart.

Voeg bij de kippenbouillon de takjes tijm en een overdwars doorgesneden knoflookbol aan toe en laat het geheel een uur zachtjes koken.
Hak intussen de jalapenopepers, de vleestomaten en de uien fijn, en snijd het kippenvlees in reepjes.

Als de kippenbouillon een uur getrokken heeft, verwijder dan de knoflook en de tijm.
Voeg de jalapenopepers, ui en tomaten toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
Voeg vervolgens de kip toe en laat het even warm worden, en kruid de soep met peper en zout.

Roer voor het opdienen de koriander en de peterselie door de soep.

Serveer in aparte kommen, en schep op iedere kom een lepel avocado met daarop een toefje crème fraîche en besprenkel het met limoensap.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.