EngelsTACOSAUS

tekstbestand

Tacosaus, een Mexicaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Deze basis saus kan bij allerlei gerechten worden gebruikt, zoals in ovenschotels en als dipsaus.
Gebruik deze tacosaus in hoofdgerechten met vlees, gevogelte of vis.
De saus kan ook gebruikt worden in taco's, tostadas en nacho's of als dipsaus voor tortillachips of rauwkost.

De tacosaus is behoorlijk pittig.

Bereidingstijd: voorbereiding 10 à 15 minuten, bereiding 8 à 10 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 1 liter.

Ingrediënten:

1 eetlepel zonnebloemolie,
1 ui,
1 groene paprika,
1 groene Spaanse peper,
0,5 theelepel gemalen komijn,
0,5 theelepel gemalen koriander,
1 klein teentje knoflook,
1 blik tomatenblokjes met saus (400 gram),
1 theelepel paprikapoeder,
0,5 theelepel zout,
1,5 à 2 theelepels suiker,
snufje 4-seizoenen peper.

Voorbereiding:

Snipper de uien fijn.

Verwijder het zaad van de groene paprika en snijd het in kleine stukjes.

Hak het teentje knoflook ragfijn.

Hak de groene Spaanse peper fijn.

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een pan op laag vuur.

Voeg de gesnipperde ui en de groene paprika toe en fruit het totdat alles zacht is.

Voeg de groene Spaanse peper, de gemalen komijn, koriander en de knoflook in de pan en roer alles goed door elkaar.

Voeg het zout, paprikapoeder, de suiker en de tomaten blokjes met de tomatensaus toe, roer alles goed door elkaar en laat het nog 1 minuut sudderen.

Breng de saus op smaak en serveer hem warm of koud.

Tips:

In plaats van de groene paprika kunt u ook een rode of een gele paprika gebruiken.

Tacosaus kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden.
Schenk de tacosaus op kamertemperatuur in plastic bakjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 28 Mei 2010.