EngelsVERACRUZ-GARNALEN

tekstbestand

Veracruz-Garnalen, een Mexicaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer pittig gerecht.

Veracruz is Spaans of Portugees voor Heilig Kruis.
Vera Cruz (de oude spelling) wordt ook nog wel gebruikt.
Tijdens de antiklerikale hervormingen gedurende de nasleep van de Mexicaanse Revolutie werd de Spaanse naam veranderd in Veracruz om het minder christelijk te laten klinken. In het Portugees is het ook Vera Cruz gebleven.

Veracruz is een havenstad aan de Golf van Mexico, waarnaar allerlei kleurrijke visgerechten zijn genoemd.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten, bereiding 15 minuten.
Aantal personen: 6.

Ingrediënten:

1 eetlepel zonnebloemolie,
1 grote ui,
1 groene paprika,
4 groene Spaanse peper,
dubbele hoeveelheid tacosaus,
12 pimentolijven,
2 theelepels kappertjes,
0,5 theelepel gemalen komijn,
600 gram ongekookte grote garnalen,
2 eetlepels limoensap,
zout,
gekookte witte rijst.

Voorbereiding:

Snipper de uien fijn.

Verwijder het zaad van de groene paprika en snijd het in kleine reepjes.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de groene Spaanse Pepers.
Hak de groene Spaanse peper fijn.

Halveer de pimentolijven.

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een grote pan.

Voeg de uien en de paprika toe en fruit het totdat de uien zacht zijn.

Voeg de groene pepers, tacosaus, pimentolijven, kappertjes en het zout toe.
Breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten sudderen.

Verwijder de velletjes en zonodig het zwarte darmkanaaltje van de garnalen.

Kook de garnalen in de saus tot ze roze worden en omkrullen.

Voeg limoensap naar smaak toe.

Serveer de garnalen met rijst.

Tips:

De saus kan van tevoren gemaakt worden.

Als u dit gerecht minder scherp wilt maken, kunt u tabasco gebruiken in plaats van de verse groene Spaanse pepers.
Of u gebruikt 1 à 2 pepertjes minder.

Serveer dit gerecht met een gemengde salade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 28 Mei 2010.