GARNALEN OP MOZAMBIKAANSE WIJZE

tekstbestand

Garnalen op Mozambikaanse Wijze, een gerecht uit Mozambique bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke snack voor bij een feestje of als tussendoortje.

Bereidingstijd: 50 minuten.
Aantal personen: 2 à 4.

Ingrediënten:

250 gram ongekookte grote garnalen,
375 milliliter warm water uit de kraan,
0,5 theelepel zout,
1 theelepel cayennepeper,
1,5 eetlepel citroensap.

Bereiding:

Doe de garnalen in een steelpan.

Strooi de cayennepeper over de garnalen en schud alles goed door elkaar.

Strooi het zout over de garnalen.

Druppel de citroensap over de garnalen en schud alles goed door elkaar.

Giet het warme water (genoeg om alles te bedekken) over de garnalen en roer alles goed om.

Breng alles aan de kook en draai dan het vuur uit.

Leg het deksel op de pan en laat het 30 minuten rusten.
De garnalen zullen dan door en door gaar zijn.

Haal de garnalen uit de pan en laat er schoon water over lopen.

Laat ze afkoelen.

Serveer ze met Piri-piri of een zoete chilisaus.

Merk op hoe zacht de garnalen worden als ze op deze manier bereid worden.
En verspil het water niet!
Gebruik het een andere keer voor soep of in sausen!
Proef maar eens!
Het is heerlijk!
U kunt ook andere zeevruchten of zeevis op deze manier klaarmaken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Mei 2010.