SALADE DE PERA ABACATE (avocado-tomatensalade)

tekstbestand

Salada de Pera Abacate (Avocado-Tomatensalade). Een heerlijke salade van avocado, tomaat, perzik en ijsbergsla met een citroendressing. Een gerecht uit Mozambique bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 vleestomaat,
1 rijpe avocado,
1 blik perziken op lichte siroop,
200 gram gesneden ijsbergsla,
citroendressing.

Bereiding:

Verdeel de ijsbergsla over 4 bordjes.

Snijd de vleestomaat doormidden en dan iedere helft in 6 plakjes.

Snijd de avocado in de lengte doormidden tot tegen de pit.
Draai de 2 helften tegen elkaar een kwart slag en verwijder de pit.
Snijd de avocado in even dikke plakken, en trek langzaam de vel eraf.

Leg beurtelings plakken tomaat en avocado, elkaar overlappend, in een rechte lijn op de ijsbergsla.

Snijd een halve perzik in vieren en verdeel die rondom.

Verdeel 3 eetlepels citroendressing over elke salade.

CITROENDRESSING

Ingediënten:

3 eetlepels citroensap,
3 eetlepels olijfolie,
3 eetlepels perziksiroop,
0,5 theelepel zout,
1 zakje van 10 gram Salad Mix (Calvé),
snufje 4-seizoenenpeper.

Bereiding:

Meng het citroensap met de olijfolie.

Klop het perziksiroop, zout, slakruiden en de 4-seizoenenpeper er door.

De citroendressing is heerlijk op alle verse, groene salades of gewone sla.
Zij is gemakkelijk te maken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 3 Juni 2010.