SOPA DE FEIJAO VERDE (Snijbonensoep)

tekstbestand

Sopa de Feijao Verde (Snijbonensoep). Een Mozambikaans vegetarisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke eenvoudige vegetarische soep.

Bereidingstijd: 55 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

0,75 liter water,
1 theelepel zout,
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper,
2 grote aardappelen,
1 middelgrote tomaat,
2 eetlepels tomatenpuree,
1 grote ui,
400 gram verse snijbonen.

Voorbereiding:

Kerf de tomaat rondom in en dompel de tomaat 1 minuut in kokend heet water.
Verwijder het vel van de tomaat.
Snijd de tomaat in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.

Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in kleine dobbelstenen.

Schil de ui en snipper het fijn.

Was de snijbonen en snijd de uiteinden ervan af.
Snijd de snijbonen overdwars in dunne plakjes.
Hiervoor kan u een snijbonenmolen of een keukenmachine gebruiken.

Bereiding:

Breng het water aan de kook samen met de aardappel dobbelsteentjes, fijngesnipperde ui, tomatenpuree, stukjes tomaat, zout en 4-seizoenenpeper.

Laat het 30 minuten sudderen totdat de groenten zacht zijn.

Pureer het dan vervolgens met een staafmixer of blender.
Er moet een dunne puree ontstaan.
Mocht de puree te dik zijn, voeg dan wat water toe.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Voeg dan de verse snijbonen toe en laat alles nog ongeveer 10 minuten sudderen tot de snijbonen zacht zijn.

Proef de soep en voeg eventueel nog naar smaak zout en 4-seizoenenpeper toe.

Serveer de soep vanuit een soepterrine in soepkommen.

Het vergt natuurlijk enige tijd om verse snijbonen in heel dunne (overdwars gesneden) plakjes te snijden.
Ik heb zelf gebruik gemaakt van het koksmes, maar U kan ook een snijbonenmolen of een keukenmachine gebruiken.

Eet smakelijk!

Voor een aangepaste manier, ook omwille van de snelheid, volgt nu de snelle versie van deze heerlijke soep:

SOPA DE FEIJAO VERDE (snelle versie)

Voor 8 porties.

Meng:
250 g instant aardappelpuree met
1 eetlepel uienpoeder
1 1/2 liter kokend water en
175 ml tomatensaus.
Er hoeft niet gepureerd te worden.

Snijd:
1 pak diepvries Italiaanse bonen (ontdooid) in dunne reepjes.
Voeg die toe aan bovenstaand mengsel.
Laat zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
Serveer in soepkommen of -borden.

Bereid door de Happy chief Cook, geplaatst op 7 April 2010.