CRÈME BRULEE

tekstbestand

Crème Brulee, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze Crème Brulee is een eenvoudig gerecht om te bereiden.
De structuur van deze Crème Brulee is erg zacht.

Bereidingstijd: ± 4 uur.
Aantal personen: 2.
Technieken: koken, au bain marie, branden.

Ingrediënten:

1 minneola (kruising tussen een sinaasappel en een mandarijn),
5 kardemonzaadjes,
1 vanillestaafje,
4 blaadjes citroenblad,
300 milliliter slagroom,
50 gram suiker,
3 eierdooiers.

Voorbereiding:

Snij 2 brede repen van de schil van de minneola, zorg ervoor dat er bijna of helemaal geen wit aan de schil zit.

Snijd het vanillestaafje in de lengte doormidden en schraap met de punt van het mes het vanillezaad eruit.
Bewaar ook de peul, deze wordt ook gebruikt.

Bereiding:

Giet de slagroom in de pan met alle ingrediënten, behalve de eierdooiers.

verwarm de slagroom langzaam aan de kook en laat het 20 minuten trekken onder voortdurend roeren.

Laat de slagroom met alles erin afkoelen en plaats het daarna in de koeling om het compleet koud te laten worden.

Zeef vervolgens de slagroom.

Scheidt het eiwit van de dooiers.

Klop vervolgens de eierdooiers goed door de slagroom.

Vul een grote bak met kokend water zodat de schaaltjes met de Crème Brulee net niet onder komen te staan.

Plaats de bak in een voorverwarmde oven van 130 graden Celsius.

Vul de schaaltjes met de Crème Brulee en plaats deze in de bak met kokend heet water.
Laat het 20 minuten garen in de oven.
Het gerecht is gaar, als je de schaaltjes licht heen en weer schud en de Crème Brulee trilt als een drilpudding.

Haal de schaaltjes Crème Brulee uit het water en laat ze afkoelen in de koelkast totdat ze helemaal koud zijn.

Strooi wat suiker over de Crème Brulee en verdeelt het goed over de oppervlakte.
Verwijder de overtollige suiker.

Ga met een brandertje de suiker caramelliseren, maar pas op dat u de suiker niet verbrandt.

Eet smakelijk!

Een recept van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 20 September 2009.