KOKOS-LIMOENIJS

tekstbestand

Kokos-Limoenijs, een nagerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Het kokos-limoenijs heeft een erg zachte limoensmaak.

Bereidingstijd: 3 à 3,5 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

100 gram suiker,
0,1 liter water,
0,6 liter kokosroom (Conimex),
5 verse kaffir limoenblaadjes *,
0,5 eetlepel limoensap,
1 eetlepel sinaasappellikeur (Cointreau),
0,5 theelepel zout.

* Kaffir limoenblad:

Kaffir limoenblad wordt vaak in de Thaise keuken gebruikt.
Het geeft een zachte limoensmaak aan gerechten.
Het wordt gedroogd of vers (ingevroren) verkocht.
In de grotere supermarkten is de gedroogde versie te koop, voor verse kaffir limoenbladen kunt u bij de toko terecht of een poelier die ook oosterse producten verkoopt.
In warme gerechten komt de kaffir limoenblad beter tot zijn recht.

Bereiding:

Suiker met de kaffir limoenblaadjes, 0,2 liter kokosroom en 0,1 liter water aan de kook brengen totdat het suiker is opgelost.

Mengsel langzaam af laten koelen en daarna de kaffir limoenblaadjes verwijderen.
mengen met de overige kokosroom, limoensap, geraspte schil en sinaasappellikeur.

Verwarm het mengsel zachtjes totdat er geen klontjes meer zijn.

Daarna mengsel in ijsmachine in 60 minuten tot ijs draaien en daarna 75 minuten minimaal in de vriezer.

Of mengsel in ijslaatje bevriezen in 6 uur.
Bij bevriezen in ijslaatje mengsel elke 2 uur met vork doorscheppen.

Het kokos-limoenijs smelt gemakkelijk dus zo snel mogelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 6 December 2010.