EnglishSORBET BLUE CURAÇAO (IJsdesert)

tekstbestand

Een heerlijk ijsdesert als toetje. Een heerlijk nagerecht om van te smullen. Twee soorten ijs met vruchten en Blue Curaçao en slagroom.

Deze sorbet is een eenvoudig gerecht en een snel gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: ± 10 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 bolletjes slagroomijs (Hertog),
8 bolletjes Fruitig Aardbeienijs met fris yoghurtijs (Hertog),
140 ml Blue Curaçao,
280 gram Tropical Fruits op lichte siroop (Dole),
250 ml slagroom (Zaanse Hoeve),
1 eetlepel fijne suiker.

Bereiding:

Leg 4 ijscoupes in de koelkast voor ongeveer één uur.

Klop de slagroom totdat deze helemaal opgestijfd is.
Strooi de suiker over de slagroom en klop deze erdoor.
Zet de slagroom in de koelkast totdat u het nodig heeft.

Plaats in elke ijscoupe 70 gram tropische vruchtenmelange.
Schep in elk glas 1 bolletje slagroomijs en 2 bolletjes fruitig aardbeienijs met fris yoghurtijs.
Giet over elk glas 1 borrelglaasje Blue Curaçao.
Spuit de slagroom over het ijs.
Daarna gelijk alles serveren.

Eet smakelijk!

Een recept van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 4 November 2008.