ASPERGE CRÈME SOEP MET GEROOKTE ZALM EN LENTE-UITJES

tekstbestand

Asperge crème soep met gerookte zalm en lente-uitjes gegarneerd met een soepstengel, bereid door de Happy Chief Cook.

Asperge crème soep met gerookte zalm en lente-uitjes, gegarneerd met een soepstengel.

De soepstengels kunnen ook eerst ingesmeerd worden met een beetje geklutste ei en dan pas bestrooien met zout en de Italiaanse kruiden om een bruin kleurtje te krijgen.
Ik heb ze niet ingesmeerd met ei en daardoor zijn ze blank gebleven.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4.
Hoeveelheid: 1,5 liter.
Techniek: koken, oven.

Ingrediënten:

1 zakje Honig Asperge créme soep,
1,5 liter water,
4 asperges.
200 gram gerookte zalmsnippers,
4 lente-uitjes,
2 plakken bladerdeeg,
1 eetlepel Italiaanse kruiden,
zout.

Bereiding:

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 2,5 centimeter.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Leg twee plakken bladerdeeg op een snijplank achter elkaar en 'plak' ze aan elkaar.
Snijd het bladerdeeg in de lengte in dikke repen.
Bestrooi de repen met wat zout en de kruiden.
Draai iedere reep bladerdeeg een paar keer rond, zodat er een draai in komt te zitten.

Bak de repen gedurende 8 minuten bruin en krokant in de oven op 180 graden.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Giet het water in de pan en voeg de inhoud van het pakje asperge crème soep toe.
Roer het met een garde goed heen en breng het al roerende aan de kook.

Zodra het kookt de stukjes asperge toevoegen en weer aan de kook brengen.
Zet dan het vuur laag met het deksel schuin op de pan en laat het 5 minuten pruttelen.
Roer af en toe alles om.

Maak in de tussentijd de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 centimeter.
Voeg de lente-uitjes toe en roer alles goed door elkaar en laat het nogmaals 5 minuten pruttelen.

Zet het vuur uit, verdeel de gerookte zalmsnippers over de 4 borden en schenk de soep erin.
Serveer de asperge crème soep met de bladerdeegstengels.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 April 2012.